Ik wil de risicosegmentering van mijn cliënten verbeteren

Strengere wet- en regelgeving kan ertoe leiden dat bestaande oplossingen voor wereldwijd risk management beleid niet meer voldoen. Altares Dun & Bradstreet biedt, in samenwerking met onze partner RDC (Regulatory Data Corp), een optimale oplossing waarmee je jouw organisatie maximaal beschermt, jouw compliance uitdagingen vereenvoudigt en efficiëncy in de bedrijfsvoering realiseert.

Regulatory Data Corp

RDC beschikt over wereldwijd de krachtigste database met publieke risico data van internationale sanctielijsten, negatieve berichtgeving en politiek prominente personen (PEP, politically exposed persons). Via onze Onboard-oplossing heb jij toegang tot de GRID-database van RDC, met honderden zwarte lijsten en officiële bekendmakingen van autoriteiten en overheden over de hele wereld. Deze database wordt continu bijgewerkt met informatie over bekende of vermoede witwassers en terroristische organisaties en personen. Het archief met negatieve nieuwsberichten wordt verzameld uit meer dan 10.000 verschillende nieuwsbronnen van over de hele wereld.

Daarnaast biedt RDC gespecialiseerde data zoals PEP Connect. PEP Connect bestaat uit meer dan 1 miljoen profielen van belangrijke functionarissen, hoge militaire officieren, leden van de rechterlijke macht, regionale en lokale overheidsfunctionarissen en leiders van politieke partijen. Alle benodigde kritische PEP informatie op basis van de FATF-normen.

De belangrijkste kenmerken zijn onder meer:

  • 100% openbare database met risicoinformatie
  • 5,5 miljoen unieke records die voortdurend worden bijgewerkt
  • Negatieve nieuwsberichten uit meer dan 10.000 verschillende bronnen, verkregen via geselecteerde Internetbronnen en hoogwaardige nieuwsverzameldiensten
  • Informatie van meer dan 400 sanctielijsten met officiële bekendmakingen van autoriteiten en overheden
  • Marktleidende specialistische informatie met betrekking tot Iranese connecties

Door RDC te combineren met de Dun & Bradstreet datacloud ben je in staat om jouw onboarding proces te vereenvoudigen. Je kan jouw verificatie, identificatie en screening acties centraal op één platform uitvoeren. We kunnen jouw risico op reputatieschade en wettelijke overtredingen verkleinen door kritieke risico’s snel in kaart te brengen met een overzichtelijke classificatie van de risico’s met de hoogste prioriteit.

Concernstructuren ontdekken en uitbouwen

Leg de volledige familiestructuur bloot en ontdek tijdig dat er relaties zijn met meerdere onderdelen binnen jouw onderneming of die van jouw relatie.

Door data geinspireerde organisatie

Bedrijven die datagedreven werken, hebben data nodig die consequent wordt verzameld, opgeslagen en gebruikt. Met analytics verkrijg je inzichten om bedrijfskritische problemen op te lossen.

Handhaving geleid door informatie

Vandaag de dag is het van belang dat douane-instanties systematisch up-to-date informatie integreren om onderzoek te bespoedigen en mogelijke illegale activiteiten aan het licht te brengen.

Klanten die u voorgingen

ABN AMRO

ABN AMRO biedt retail-, private- en commercialbanking-klanten in Nederland en over de hele wereld een…

Canon

Canon Medical Systems Europe (voorheen bekend als Toshiba Medical Systems) is leverancier van medische systemen.…

Andere mogelijke situaties

Plan een telefoongesprek

Wil je advies over hoe je onze data in kunt zetten voor de doelstellingen van jouw bedrijf? Of heb je interesse in een demonstratie? Maak hiernaast direct een afspraak met één van onze specialisten.