Ik wil inzicht in de risico’s bij het selecteren van nieuwe leveranciers

Wanneer je met nieuwe leveranciers zaken gaat doen of een short list wilt samenstellen, dan wil je deze leveranciers kunnen identificeren en beoordelen om zo een goed gefundeerde strategische selectie te maken. Zo voorkom je schade en waarborg je de continuïteit in jouw supply chain (logistieke keten).

Weet met wie je zaken doet

Betrouwbare en actuele informatie is essentieel in het selectieproces van nieuwe leveranciers. De belangen en risico’s zijn simpelweg te groot om partijen ‘op hun blauwe ogen’ te vertrouwen. Op basis van de informatie in de D&B database kan je leveranciers identificeren (met wie doe ik precies zaken). Vervolgens kan je de bijbehorende commerciële risico’s in kaart brengen en de kredietwaardigheid beoordelen. Verder kan de wederzijdse afhankelijkheid in kaart worden gebracht. Ook bij het beoordelen van een RFI of RFQ is dit belangrijke informatie die je mee kunt nemen in jouw besluitvorming. Wanneer je te maken hebt met leveranciers in het buitenland dan speelt ook specifieke landeninformatie (economisch, sociale-politiek, commercieel) een rol en de specifieke risico’s die gepaard gaan met het zaken doen in een land.

Internationaal zaken doen

Met uitgebreide handels- en landeninformatie ben jij in staat jouw internationale leveranciers goed te evalueren en zo de commerciële risico’s volledig in kaart te brengen.

Risico order bij onbekende leverancier

In geval van een order bij een onbekende (internationale) leverancier of een order die cruciaal is voor de continuiteit in logistieke keten, is betrouwbare informatie over de kredietwaardigheid extra belangrijk.

Start inkoop traject

Bij de start van een nieuw inkooptraject wil je de mogelijke risico’s per leverancier en voor het gehele traject in kaart brengen om zo de juiste strategische keuzes te maken.

Klanten die u voorgingen

Andere mogelijke situaties

Plan een telefoongesprek

Wil je advies over hoe je onze data in kunt zetten voor de doelstellingen van jouw bedrijf? Of heb je interesse in een demonstratie? Maak hiernaast direct een afspraak met één van onze specialisten.