DUNSRight™ kwaliteitsproces

Samen met Dun & Bradstreet’s partnernetwerk streven wij ernaar onze klanten de hoogst mogelijke datakwaliteit te bieden. Om een wereldwijde kwaliteitsstandaard te realiseren, verwerken bij onze data volgens het DUNSRight™ proces. Hierdoor verzamelen, verwerken, koppelen en verifiëren we dagelijks data vanuit duizenden bronnen.

Aan welke voorwaarden moet onze data voldoen?

We definiëren data kwaliteit door de volgende aspecten te meten:

  • Actualiteit
  • Volledigheid
  • Betrouwbaarheid
  • Consistentie

Dagelijks verzamelen, verifiëren en structureren wij gegevens uit meer dan 30.000 bronnen waarmee wij met 5 miljoen updates per dag 300+ miljoen bedrijfsrecords verrijken.

Om aan de bovenstaande meetwaarden te voldoen, verwerken wij met ons wereldwijde netwerk data via het DUNSRight™ proces. Het doel van dit DUNSRight™ proces is het verzekeren van hoge kwaliteitsnormen, wereldwijd. Naast zowel handmatige- als geautomatiseerde controles werken wij met het onderstaande stappenplan om gegevens te verzamelen, te verifiëren en te verwerken.

De output van dit uitgebreide proces?

Hoogwaardige bedrijfsinformatie, beschikbaar via krachtige Altares Dun & Bradstreet platforms of API’s zodat u op efficiënte wijze de inzichten kunt raadplegen die je nodig hebt, allemaal vanuit één bron.

Zo ziet het DUNSRight™ proces eruit

Data verzamelen

‘Global Data Collection’  brengt data samen vanuit meer dan 30.000 bronnen wereldwijd. Onze database bevat meer dan 300+ miljoen bedrijfsrecords.

Data matchen & integreren

We integreren data in onze database door gepatenteerde ‘Entity Matching’, die een enkelzijdig en actueel beeld schetst van ieder bedrijf.

D-U-N-S toevoegen

We voegen het D-U-N-S® Number toe als unieke code die bedrijven wereldwijd identificeert. Iedere activiteit in de levenscyclus van het bedrijf wordt getracked.

Verbanden in kaart brengen

We gebruiken internationale concernstructuren om een totaalbeeld van een bedrijf weer te geven, ook gebaseerd op relaties met achterliggende eigenaren of entiteiten.

Voorspellende modellen toevoegen

Vervolgens passen we modellen toe op de data, waardoor er inzichten ontstaan over de performance van bedrijven. Bedrijfsprestaties krijgen een beoordeling, ratings en voorspellingsindicaties.

Hoge kwaliteit bedrijfsdata presenteren

De output van dit proces? Hoogwaardige inzichten die professionals wereldwijd helpen om waardevolle zakelijke relaties te creëren.

Uitdagingen

Waarmee kunnen wij helpen?

Interesse of vragen?

Graag advies over hoe jouw organisatie voordeel haalt uit de data van Altares Dun & Bradstreet of heb je een vraag? Vul het onderstaande formulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.