DUNSRight™ kwaliteitsproces

Samen met Dun & Bradstreet’s partnernetwerk streven wij ernaar onze klanten de hoogst mogelijke datakwaliteit te bieden. Om een wereldwijde kwaliteitsstandaard te realiseren, verwerken wij onze data volgens het DUNSRight™ proces. Hierdoor verzamelen, verwerken, koppelen en verifiëren we dagelijks data vanuit duizenden bronnen.

Aan welke voorwaarden moet onze data voldoen?

We definiëren datakwaliteit door de volgende aspecten te meten:

Dagelijks verzamelen, verifiëren en structureren wij gegevens uit meer dan 30.000 bronnen waarmee wij met 5 miljoen updates per dag 400+ miljoen bedrijfsrecords verrijken.

Om aan de bovenstaande meetwaarden te voldoen, verwerken wij met ons wereldwijde netwerk data via het DUNSRight™ proces. Het doel van het DUNSRight™ proces is het verzekeren van hoge kwaliteitsnormen, wereldwijd. Naast zowel handmatige- als geautomatiseerde controles werken wij met het onderstaande stappenplan om gegevens te verzamelen, te verifiëren en te verwerken.

De output van dit uitgebreide proces?

Hoogwaardige bedrijfsinformatie, beschikbaar via krachtige Altares Dun & Bradstreet platforms of API’s zodat je op een efficiënte manier inzichten kunt raadplegen die je nodig hebt, allemaal vanuit één bron.

dunsright-eye

Zo ziet het DUNSRight™ proces eruit

Group 4Created with Sketch.

Data verzamelen

‘Global Data Collection’ brengt data samen vanuit meer dan 30.000 bronnen wereldwijd. Onze database bevat meer dan 400+ miljoen bedrijfsrecords.

Group 5Created with Sketch.

Data matchen & integreren

We integreren data in onze database door gepatenteerde ‘Entity Matching’, die een enkelzijdig en actueel beeld schetst van ieder bedrijf.

Group 7Created with Sketch.

D-U-N-S toevoegen

We voegen het D-U-N-S® Number toe als unieke code die bedrijven wereldwijd identificeert. Iedere activiteit in de levenscyclus van het bedrijf wordt getracked.

Group 8Created with Sketch.

Verbanden in kaart
brengen

We gebruiken internationale concernstructuren om een totaalbeeld van een bedrijf weer te geven, ook gebaseerd op relaties met achterliggende eigenaren of entiteiten.

Group 10Created with Sketch.

Voorspellende modellen toevoegen

Vervolgens passen we modellen toe op de data, waardoor er inzichten ontstaan over de performance van bedrijven. Bedrijfsprestaties krijgen een beoordeling, ratings en voorspellingsindicaties.

Group 11Created with Sketch.

Hoge kwaliteit bedrijfsdata presenteren

De output van dit proces? Hoogwaardige inzichten die professionals wereldwijd helpen om waardevolle zakelijke relaties te creëren.

Waarmee kunnen we je helpen?

Is er een veelbelovende lead binnengekomen? Goed zo! Maar nu is het tijd om een aantal zakelijke beslissingen te nemen. Ga je hem accepteren als klant? Mag hij op krediet kopen en zo ja op welke voorwaarden? Gebruik bij het maken van deze beslissingen onze betrouwbare bedrijfsinformatie, zoals onze kredietrisicodata. Dan voorkom je dat je zakendoet met bedrijven die eigenlijk niet kunnen voldoen aan hun financiële verplichtingen. Lees meer.

Kennis van en inzicht in jouw markt is bepalend voor je succes. De Dun & Bradstreet Data Cloud is de grootste in zijn soort en stelt je in staat om uitgebreide analyses te maken, jouw marktaandeel en marktpenetratie inzichtelijk te maken en groeimogelijkheden te ontdekken.

Hoeveel bedrijven zijn er eigenlijk binnen een bepaalde regio en hoe groot zijn deze bedrijven? Hoeveel bedrijven zijn actief binnen een specifieke branche en hoeveel mensen werken er? Je kunt zelf snel en eenvoudig tellingen en selecties maken in de internationale bedrijven database van D&B op basis van vele criteria. Zo maak je inzichtelijk waar jij je het beste op kunt richten en waar jouw kansen op succes het grootste zijn. Lees verder

Door onze rijke database te integreren in jouw ERP-systeem kan je op vele manieren profiteren. Zo maak je en houdt je je data schoon binnen je hele organisatie. Je kan direct vanuit jouw bedrijfsapplicatie jouw klant en prospectinformatie valideren en verrijken. Actuele informatie wordt direct toegankelijk binnen je ERP en je kan het gebruiken om jouw acceptatieproces te automatiseren en scoringsmodel te verbeteren. Lees meer.

Bijna 70% van de Nederlandse BV’s is via aandelen verbonden met een ander bedrijf in Nederland of internationaal. Meer dan 30% van de Nederlandse BV’s en NV’s hebben een link met het buitenland. De Dun & Bradstreet Data Cloud is de meest volledige en betrouwbare bron voor inzicht in de Nederlandse én buitenlandse relaties van je zakenpartners, variërend van kleine onbekende ondernemingen tot de grootste multinationals met duizenden vestigingen. Lees meer.

Een initiële check bij het selecteren van een leverancier is niet afdoende. Belangrijk is vervolgens alle wijzigingen in risico’s inzichtelijk te maken en te monitoren. Zo blijf je exact op de hoogte hoe de risico’s zich in jouw totale supply chain ontwikkelen. Alleen met deze informatie kan je alle risico’s binnen jouw portfolio juist inschatten. Lees meer.

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor