Dun & Bradstreet
D-U-N-S® nummer

Het D-U-N-S-nummer is een unieke 9-cijferige code voor een bedrijf of businessunit. Het is het visitekaartje van jouw bedrijf naar de buitenwereld, maar ook een tool om structuur aan te brengen in je eigen data.

Een unieke code voor elke organisatie

één code, ontelbaar veel mogelijkheden. Voer een D-U-N-S Nummer in onze database en je komt alles te weten over de betreffende entiteit. Het nummer is uniek en wijst dus onomstotelijk naar één moedermaatschappij, dochteronderneming, hoofdvestiging of filiaal. Dit nummer is het paspoort, vingerafdruk en unieke sleutel van iedere geregistreerde bedrijfsentiteit ter wereld.

Één compleet beeld

Alle bestaande data over een bedrijfsentiteit wordt door ons verzameld. Deze data wordt samengebracht, gestructureerd en gekoppeld aan de juiste entiteit door het unieke D-U-N-S nummer. Hierdoor ontstaat een uniek overzicht. Een geverifieerd bedrijfsprofiel.

Wereldwijd erkend

Het D-U-N-S nummer is wereldwijd erkend, aanbevolen en zelfs vereist. Organisaties zoals de Verenigde Naties, ISO en de Europese Commissie gebruiken de D-U-N-S als verificatiemethode. Heb jij wereldwijd zakelijke relaties en wil je deze verifiëren? Doe dan hetzelfde!

Zoek je DUNS-nummer

Op zoek naar een Dun & Bradstreet D-U-N-S® nummer? Gebruik de knop hieronder om een bedrijf te zoeken in de Dun & Bradstreet Data Cloud.

Structureer ook jouw data met behulp van D-U-N-S® Nummers

Verzamelt jouw organisatie data van zakelijke relaties in verschillende systemen of applicaties? Dan ervaar je wellicht een veel voorkomende uitdaging: deze systemen praten niet met elkaar, ze spreken allemaal een andere taal. Hierdoor staat informatie vaak anders vermeld in afzonderlijke systemen.

Door het DUNS-nummer als sleutel toe te passen op bedrijfsrecords, koppel je data uit verschillende systemen of applicaties met elkaar. Hierdoor verkrijg je één overkoepelend beeld op alle zakelijke relaties.

Een uniforme dataset

Het D-U-N-S nummer is als wereldwijd unieke code de standaard voor alle datasets. Het is een betrouwbare basisstructuur voor master data.

Nooit meer dubbele records

Door deze unieke codes toe te passen spoor je makkelijk dubbele records worden op. Hierdoor staat alle informatie over één bedrijf op de juiste, centrale plek.

Verbeterde workflow

Koppel het D-U-N-S nummer aan bedrijfsrecords in ieder systeem. Automatiseer tijdrovende processen in bijvoorbeeld CRM, ERP of debiteurensystemen.

Uitdagingen

Waarmee kunnen wij helpen?

Interesse of vragen?

Graag advies over hoe jouw organisatie voordeel haalt uit de data van Altares Dun & Bradstreet of heb je een vraag? Vul het onderstaande formulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.