Dun & Bradstreet D-U-N-S® Nummer

Het D-U-N-S-nummer is een unieke 9-cijferige code voor een bedrijf of bedrijfsunit wereldwijd. Het is een visitekaartje van uw bedrijf naar de buitenwereld toe, maar ook een tool om structuur aan te brengen in uw data.

Een unieke code voor elke organisatie

Eén code, ontelbaar veel mogelijkheden. Voer een D-U-N-S-nummer in onze database in en u komt alles te weten over deze entiteit. Het nummer is uniek en wijst dus onomstotelijk naar één moedermaatschappij, dochteronderneming, hoofdvestiging of filiaal. Het D-U-N-S-nummer is het paspoort, de vingerafdruk en unieke sleutel van iedere geregistreerde bedrijfsentiteit ter wereld.

card - user icon

Eén compleet beeld

Alle bestaande data over een bedrijfsentiteit wordt door ons verzameld. Deze data wordt samengebracht, gestructureerd en gekoppeld aan de juiste entiteit door het unieke D-U-N-S-nummer. Zo ontstaat een uniek overzicht. Een geverifieerd bedrijfsprofiel.

globe-right icon

Wereldwijd erkend

Het D-U-N-S-nummer is wereldwijd erkend, aanbevolen en soms zelfs vereist. Organisaties zoals de Verenigde Naties, ISO en de Europese Commissie gebruiken D-U-N-S als verificatiemethode. Heeft u wereldwijd zakelijke relaties en wilt u deze verifiëren? Doe dan hetzelfde!

Zoek een D-U-N-S-nummer

Op zoek naar een Dun & Bradstreet D-U-N-S® nummer? Zoek zelf in de Dun & Bradstreet Data Cloud.

Structureer ook uw data met behulp van D-U-N-S® Nummers

Verzamelt uw organisatie data van zakelijke relaties in verschillende systemen of applicaties? Dan ervaart u wellicht een veel voorkomende uitdaging: deze systemen praten niet met elkaar, ze spreken allemaal een andere taal. Hierdoor staat informatie vaak anders vermeld in afzonderlijke systemen.

Door het DUNS-nummer als sleutel toe te passen op bedrijfsrecords, koppelt u data uit verschillende systemen of applicaties met elkaar. Hierdoor krijgt u één overkoepelend beeld op alle zakelijke relaties.

data-management-illustration

Een uniforme dataset

Het D-U-N-S-nummer is als wereldwijd unieke code een standaard voor alle datasets. Het is een betrouwbare basisstructuur voor master data.

Nooit meer dubbele records

Door deze unieke code toe te passen, spoort u makkelijk dubbele records op. Hierdoor staat alle informatie over één bedrijf op de juiste en centrale plek.

Verbeterde workflow

Koppel het D-U-N-S-nummer aan bedrijfsrecords in uw eigen systeem. Zo automatiseert u tijdrovende en vaak handmatige processen in bijvoorbeeld CRM, ERP of debiteurensystemen.

Waarmee kunnen we je helpen?

Is er een veelbelovende lead binnengekomen? Goed zo! Maar nu is het tijd om een aantal zakelijke beslissingen te nemen. Ga je hem accepteren als klant? Mag hij op krediet kopen en zo ja op welke voorwaarden? Gebruik bij het maken van deze beslissingen onze betrouwbare bedrijfsinformatie, zoals onze kredietrisicodata. Dan voorkom je dat je zakendoet met bedrijven die eigenlijk niet kunnen voldoen aan hun financiële verplichtingen. Lees meer.

Kennis van en inzicht in jouw markt is bepalend voor je succes. De Dun & Bradstreet Data Cloud is de grootste in zijn soort en stelt je in staat om uitgebreide analyses te maken, jouw marktaandeel en marktpenetratie inzichtelijk te maken en groeimogelijkheden te ontdekken.

Hoeveel bedrijven zijn er eigenlijk binnen een bepaalde regio en hoe groot zijn deze bedrijven? Hoeveel bedrijven zijn actief binnen een specifieke branche en hoeveel mensen werken er? Je kunt zelf snel en eenvoudig tellingen en selecties maken in de internationale bedrijven database van D&B op basis van vele criteria. Zo maak je inzichtelijk waar jij je het beste op kunt richten en waar jouw kansen op succes het grootste zijn. Lees verder

Door onze rijke database te integreren in jouw ERP-systeem kan je op vele manieren profiteren. Zo maak je en houdt je je data schoon binnen je hele organisatie. Je kan direct vanuit jouw bedrijfsapplicatie jouw klant en prospectinformatie valideren en verrijken. Actuele informatie wordt direct toegankelijk binnen je ERP en je kan het gebruiken om jouw acceptatieproces te automatiseren en scoringsmodel te verbeteren. Lees meer.

Bijna 70% van de Nederlandse BV’s is via aandelen verbonden met een ander bedrijf in Nederland of internationaal. Meer dan 30% van de Nederlandse BV’s en NV’s hebben een link met het buitenland. De Dun & Bradstreet Data Cloud is de meest volledige en betrouwbare bron voor inzicht in de Nederlandse én buitenlandse relaties van je zakenpartners, variërend van kleine onbekende ondernemingen tot de grootste multinationals met duizenden vestigingen. Lees meer.

Een initiële check bij het selecteren van een leverancier is niet afdoende. Belangrijk is vervolgens alle wijzigingen in risico’s inzichtelijk te maken en te monitoren. Zo blijf je exact op de hoogte hoe de risico’s zich in jouw totale supply chain ontwikkelen. Alleen met deze informatie kan je alle risico’s binnen jouw portfolio juist inschatten. Lees meer.

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor