Master Data Management (MDM)

Doei datasilo's: met master data management vloeit data door je bedrijf

Met onze Master Data Management-oplossingen voorzie je medewerkers, afdelingen en systemen van eenduidige en actuele bedrijfsinformatie. Datasilo's verdwijnen en datakwaliteit wordt een vanzelfsprekendheid.

Onze MDM-producten

Datakwaliteit kost geen geld, het levert geld op

Elke keer dat je proces door slechte data wordt onderbroken, kost het je geld en tijd. Onze MDM-producten lossen dit op. Goede data laat je processen vloeien en afdelingen beter samenwerken.

Dataxess voor CRM

Koppelt onze data en inzichten aan je CRM en houdt de informatie automatisch up-to-date. Plus het onboarden van records wordt eenvoudiger, foutvrij en beter te managen.

D-U-N-S-nummer

Ons unieke 9-cijferige nummer is de ideale identifier om databases en klantgegevens aan elkaar te koppelen.

D&B Direct+ Data Blocks

Kies 'blokken' van onze data en koppel alleen de informatie die jij nodig hebt aan je eigen systemen.

6 voordelen van Master Data Management

Schone, complete en actuele data bieden veel voordelen.

Brengt orde

Link je klantgegevvens in verschillende databases aan elkaar via één werelwijde identifier voor bedrijven, zoals ons D-U-N-S-nummer. Dit schept orde in je bestaande data, maar ook alle data die je nog toevoegt wordt gelijk goed geordend.

Eén datawaarheid

Creëer een zogenaamde single source of truth waarbij iedere medewerker werkt met dezelfde informatiebron binnen de eigen systemen.

Koppel met vertrouwen

Als je klantgegevens altijd juist en actueel zijn, kun je ze met vertrouwen koppelen aan andere systemen. Zoals een boekhoudprogramma voor het automatisch inladen van adressen en BTW-nummers voor op de factuur.

Actueel en volledig

Zeker zijn dat de klantgegevens in je systemen actueel en volledig zijn. Dat werkt wel zo prettig.

Data management

Iedere dag zijn er verhuizingen en overnames, alleen neemt niemand ownership om deze gegevens bij te werken. Met MDM worden deze en andere gegevens automatisch en dagelijks bijgewerkt.

Levert geld op

Schone klantgegevens voorkomen gedoe, zoals dubbele records in je CRM. Hierdoor wordt het resultaat van bijvoorbeeld marketingcampagnes beter en levert schone data meer geld op.

Onze MDM-producten worden gebruikt voor:

Klantprofielen verrijken

Met MDM hebben klantprofielen altijd de juiste adressen, zakelijke registratienummers, omzetcijfers en nog veel meer. Dit geldt voor ieder account in al je systemen. Dus klanten, leads, prospects, leveranciers: je hebt altijd complete, actuele en volledige bedrijfsinformatie over de bedrijven waarmee je te maken hebt.

sales marketing visual
Onze MDM-producten worden gebruikt voor:

Data als moneymaker

Kosten verlagen, zoals de total cost of ownership om een factuur te versturen. Als de klantgegevens in CRM of ERP juist zijn, is het opmaken van een factuur een kwestie van gegevens inladen. Ze hoeven niet meer handmatig gecheckt te worden en de factuur zal niet onbetaald blijven doordat gegevens ontbreken of onjuist zijn. Dit levert een enorme tijdswinst en daarmee geld op.

mdm visual
Onze MDM-producten worden gebruikt voor:

Menselijke fouten uitsluiten

Waar data wordt verwerkt, worden fouten gemaakt zoals typfouten. Onze oplossingen standaardiseren het invoeren van bedrijfsdata en corrigeren typfouten, waardoor menselijke fouten worden uitgesloten. Het is een foolproof-methode die ervoor zorgt dat bedrijfsdata invoeren snel en foutloos gaat. Data invoeren wordt bijna leuk!

database visual
Onze MDM-producten worden gebruikt voor:
Datamanagement uitbesteden

Welke afdeling is verantwoordelijk om klantgegevens bij te werken? Bij veel bedrijven leidt dit tot discussie en blijkt het lastig om één afdeling te benoemen. MDM lost dit op. Het neemt ownership over het onderhouden en verrijken van klantgegevens in je systemen waardoor iedere afdeling kan werken met complete en schone data.

sales marketing visual

Onze MDM-producten worden gebruikt voor:

Prospects beter inschatten

Verrijk je prospects al meteen bij het aanmaken van hun account, dan kun je hun potentie beter inschatten. Bijvoorbeeld aan de hand van de bedrijfsgrootte, omzetcijfers, geografische ligging of door te kijken naar de corporate linkages: wie weet is je prospect onderdeel van het concern van een bestaande klant en kun je gebruik maken van schaalvergroting.

sales marketing visual

Wil je meer weten over onze MDM-producten?

Neem contact met ons op. We helpen je graag.

Whitepaper

Data Detox

Raak je overtollige data kilo’s kwijt

Dirty Data kost bedrijven wereldwijd klauwen met geld. Bovendien lopen zij winst mis doordat ze concurrenten niet kunnen bijbenen die slimmer zijn met data en analytics. Met deze whitepaper stomen we je klaar voor efficient data management.

Pdf van 29 pagina’s, 0,4 MB

data detox illustratie

Waarom MDM bij Altares
Dun & Bradstreet?

Officiële partner van het wereldwijde Dun & Bradstreet Network

Ons D-U-N-S-nummer als wereldwijde identifier voor alle bedrijven

Koppelingen met de meestgebruikte CRM's en ERP's

Gepatenteerd datakwaliteitsproces

Dagelijks automatische updates voor altijd actuele data

Waarmee kunnen we je helpen?

Door onze rijke database te integreren in jouw ERP-systeem kan je op vele manieren profiteren. Zo maak je en houdt je je data schoon binnen je hele organisatie. Je kan direct vanuit jouw bedrijfsapplicatie jouw klant en prospectinformatie valideren en verrijken. Actuele informatie wordt direct toegankelijk binnen je ERP en je kan het gebruiken om jouw acceptatieproces te automatiseren en scoringsmodel te verbeteren. Lees meer.

Je hebt geïnvesteerd in een krachtige (CRM of ERP) applicatie, maar de kwaliteit van de data die erin zit laat te wensen over. Ontzettend veel bedrijven kampen met dit probleem. Altares Dun & Bradstreet kan je helpen met het normaliseren, rationaliseren, ontdubbelen, actualiseren, verrijken en onderhouden van jouw data. Lees meer.

Binnen bedrijven is vaak veel informatie aanwezig. In de praktijk is deze informatie echter meestal versnipperd, in verschillende systemen of databases vastgelegd. Voor een goed en compleet beeld van jouw relaties is het essentieel om jouw databases te integreren tot één zuiver master data management bestand. Lees meer.

Je bedrijfssystemen voeden met juiste, volledige, actuele en consistente bedrijfsinformatie is van groot belang voor vrijwel al je businessprocessen. Het zorgt ervoor dat je effectiever en efficiënter gebruik kunt maken van jouw systemen en applicaties. Lees meer.

De datakwaliteit in leveranciersbestanden laat vaak te wensen over. Vrijwel elke supply database bevat dubbele, onjuiste en onvolledige records. Bovendien heb je waarschijnlijk te maken met niet één, maar meerdere bestanden. Altares Dun & Bradstreet helpt je met het clusteren van gegevens tot één zuiver ‘vendor master bestand’. Lees meer.

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor