Rating & Scores

Benieuwd naar hoe wij onze scores berekenen? We analyseren dagelijks enorme hoeveelheden data. Aan de hand van ingebouwde algoritmes komen wij tot een rating, faillissementenscore en Paydex. Deze rating en scores zeggen veel over de financiële gezondheid van een organisatie.

Rating & Scores

De Dun & Bradstreet Rating

De Dun & Bradstreet Rating wordt al jarenlang erkend als de toonaangevende voorspellende indicator om bedrijfsrisico’s te evalueren. Deze evaluaties zijn gebaseerd op de meest uitgebreide up-to-date informatie. De D&B Rating zet een heleboel afzonderlijke gegevens om in een heldere beoordeling van het prestatievermogen van een onderneming.

Rating & Scores

De Dun & Bradstreet Faillissementenscore

De D&B Faillissementenscore is een voorspellende indicator voor bedrijfsfaillissementen. Bij de D&B Faillissementenscore wordt de risicoschaal van 1 tot 4 van de D&B Rating verfijnd tot een schaal van 1 tot 100. Hoe hoger de D&B Faillissementenscore, hoe gezonder de status van dat bedrijf en hoe kleiner de kans dat dit bedrijf binnen de volgende 12 maanden haar activiteiten zal staken. De D&B Faillissementenscore maakt risico’s zichtbaar en is gebaseerd op de grootst mogelijke hoeveelheid handelsinformatie.

Rating & Scores

De Dun & Bradstreet Paydex®

Via het Dun-Trade® Programma verzamelt D&B jaarlijks miljoenen betalingservaringen van bedrijven om het betalingsgedrag te kunnen analyseren. Het resultaat van deze analyse wordt weergegeven in de D&B Paydex®, die aangeeft hoe snel een bedrijf zijn facturen betaalt. Elke dag worden duizenden actuele betalingservaringen aan de database toegevoegd. Daarmee geeft de Paydex® rating een zeer actueel inzicht in het betalingsgedrag van jouw klanten, prospects en leveranciers.

Uitdagingen

Waarmee kunnen wij helpen?

Interesse of vragen?

Wilt u advies over hoe je onze data in kunt zetten voor de doelstellingen van uw bedrijf? Of heb je een vraag? Vul dan het formulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.