Procurement

Ontdek en manage de risico's van je supply chain

Welke leverancier is een risico voor je soepel lopende supply chain? Met onze procurementproducten maak je financiële en compliance risico’s inzichtelijk. Plus we maken het eenvoudig om de risico's in realtime te managen vanuit één omgeving.

procurement-illustratie

Onze procurementproducten

Grip op risico

Leveranciers managen gaat beter als je kan vertrouwen op de informatie die je over ze hebt.

indueD

Realtime bedrijfsinformatie voor due dilligence onderzoek. Stel UBO's vast en screen je leveranciers en partners op PEP- en sanctielijsten en weet met wie je zaken doet.

D&B Finance Analytics

Inzicht in het betaalgedrag en de financiële situatie van 500+ miljoen bedrijven wereldwijd inclusief hun dochterondernemingen en daarvan de bestuurders en aandeelhouders.

Overzichtelijk beheer van je leveranciersportfolio. Alle inzichten en risico's van je leveranciers vanuit één omgeving en in realtime.

Wil je meer informatie over onze
procurementproducten?

Neem contact met ons op. We helpen je graag.

Welke procurementdata bieden wij?

Data & analytics voor continu zicht op de risico's van je leveranciers.

Kredietrisico

Welke leverancier verkeert in financieel slecht weer? Analyseer de financiële situatie van je leveranciers en bouw risicoprofielen met onze scorings en ratings.

Spend analyse

Weet exact hoeveel je uitgeeft bij wie en krijg inzicht in besparingsmogelijkheden en in de wederzijdse afhankelijkheid. Met een spend analyse heb je inzicht in je onderhandelingspositie.

Bedrijfsverificatie

Weet je zeker dat de entiteit waar je mee handelt, daadwerkelijk bestaat? Verifieer de entiteit, internationale bedrijfsstructuur en beneficial owners.

UBO's

Ontdek de uiteindelijk belanghebbenden van jouw leveranciers. We bieden UBO's aan per entiteit, dus ook van de dochterondernemingen van de entiteit waarmee je handelt.

Corporate linkages

Heeft je leverancier dochterondernemingen? Leg corporate linkages bloot en ontdek wie de bestuurders, aandeelhouders en andere financials van deze bedrijven zijn en check hen op sanctie- en PEP-lijsten.

Risico voorspellen

Monitor je leveranciersbestand realtime. Ontvang notificaties en alerts bij belangrijke gebeurtenissen, zoals gerechtelijke uitspraken of wanneer onze ratings hier aanleiding toe geven.

Wat kun je met onze procurementproducten?

Kosten verlagen

Bijvoorbeeld door nieuwe leveranciers foutloos, snel en compleet te onboarden in je CRM of ERP. Met ons ‘first time right’ principe, voorkom je dan menselijke fouten zorgen voor vervuilde data in je systemen.

sales marketing visual
Wat kun je met onze procurementproducten?

Leveranciers zoeken

Wil je alleen zaken doen met bedrijven met een bepaalde omzetgrootte? Of wil je van te voren de kredietwaardigheid van nieuwe leveranciers onderzoeken? Met onze data en inzichten selecteer je leveranciers die passen bij jouw organisatie en voorwaarden.

sales marketing visual
Wat kun je met onze procurementproducten?

Contracten beheren

Is de financiële situatie van je leverancier onlangs veranderd? Zijn er nieuwe bestuurders toegetreden en wil je hen checken op PEP- en sanctielijsten? Houdt controle over je contracten met actuele inzichten over je leverancier en de belanghebbenden.

sales marketing visual
Wat kun je met onze procurementproducten?

Compliance checks

Voorkom reputatieschade door niet in zee te gaan met bedrijven die niet voldoen aan financiële wet- en regelgeving. Dankzij ons D-U-N-S-nummer identificeren we iedere bedrijfsentiteit ter wereld inclusief hun bestuurders en andere financials. Gebruik deze gegevens voor compliance checks voordat je besluit zaken te doen.

sales marketing visual
Wat kun je met onze procurementproducten?

Forecasting & planning

Ontvang notificaties over belangrijke gebeurtenissen bij je leveranciers, zoals gerechtelijke uitspraken, een overname of een verandering in het kredietrisico die je helpen bij je forecasting en planning.

sales marketing visual

Waarom procurementdata van Altares Dun & Bradstreet?

Officiële partner van het wereldwijde Dun & Bradstreet Network

Ons eigen D-U-N-S-nummer als ultieme identifier voor ieder bedrijf ter wereld

175 jaar ervaring

Gepatenteerd datakwaliteitsproces

Dagelijks automatische updates voor altijd actuele data

Whitepaper

De 10 meest gehoorde compliance mythes

Deze paper biedt een overzicht van 10 vaak gehoorde mythes rond het beheer van risico’s van derden die compliance er vaak lastiger op maken. Het biedt daarnaast inzicht in de manieren waarop data en automatisering uitkomst kunnen bieden.

Pdf van 26 pagina’s, 0,2 MB

10 Compliance Mythes

Waarmee kunnen we je helpen?

Wil je tijdens de pre-kwalificatie van je aanbestedingstraject een selectie maken op basis van de inschrijvingen? Dan is informatie over de financiële situatie en de mogelijke risico’s van de partijen van groot belang om een goed onderbouwde keuze te maken met wie je wel en geen zaken wilt doen. Met de Dun & Bradstreet Data Cloud maak je de financiële situatie van 500+ miljoen bedrijven wereldwijd inzichtelijk. Lees meer.

Met behulp van de uitgebreide internationale Dun & Bradstreet Data Cloud kan je jouw leveranciersbestand verrijken met waardevolle extra informatie. Zo wordt het inzichtelijk met welke leveranciers je zaken doet, en kun je bijvoorbeeld ontdekken dat je meerdere leveranciers gebruikt voor het aanschaffen van dezelfde producten of diensten. Lees meer.

Betrouwbare en actuele informatie is essentieel in het selectieproces van nieuwe leveranciers. De belangen en risico’s zijn simpelweg te groot om partijen ‘op hun blauwe ogen’ te vertrouwen. Op basis van de informatie in de D&B database kan je leveranciers identificeren (met wie doe ik precies zaken). Vervolgens kan je de bijbehorende commerciële risico’s in kaart brengen en de kredietwaardigheid beoordelen. Verder kan de wederzijdse afhankelijkheid in kaart worden gebracht. Lees meer.

Een initiële check bij het selecteren van een leverancier is niet afdoende. Belangrijk is vervolgens alle wijzigingen in risico’s inzichtelijk te maken en te monitoren. Zo blijf je exact op de hoogte hoe de risico’s zich in jouw totale supply chain ontwikkelen. Alleen met deze informatie kan je alle risico’s binnen jouw portfolio juist inschatten. Lees meer.

Inzicht in jouw leveranciersportefeuille geeft je controle over de logistieke keten en maakt duidelijk waar jouw risico’s en kansen liggen. Je verstevigt jouw onderhandelingspositie en identificeert consolidatiemogelijkheden. Het geeft je de nodige informatie om jouw supply chain goed te managen en de continuïteit van jouw processen te waarborgen. De combinatie van jouw eigen gegevens met die van D&B biedt jou handvatten voor het maken van waardevolle analyses en managementrapportages, zoals een spend analyse, spend cube en spend control. Lees meer.

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor