Dun & Bradstreet Paydex®

Via het Dun-Trade® Programma verzamelt D&B jaarlijks miljoenen betalingservaringen van bedrijven om het betalingsgedrag te kunnen analyseren. Het resultaat van deze analyse wordt weergegeven in de D&B Paydex®, die aangeeft hoe snel een bedrijf zijn facturen betaalt. Elke dag worden duizenden actuele betalingservaringen aan de database toegevoegd. Daarmee geeft de Paydex® rating een zeer actueel inzicht in het betalingsgedrag van jouw klanten, prospects en leveranciers.

Rating & Scores

D&B Paydex®

Het nemen van kredietbeslissingen kan tijdrovend zijn. Het vaststellen van krediettermijnen is echter essentieel om uw dagelijks uitstaande vorderingen te controleren en uw winstgevendheid te continueren.

De unieke Betalingsscore – ofwel Paydex® – van D&B geeft een objectieve beoordeling van de snelheid waarmee een bedrijf haar facturen betaalt. Deze score, die door de computer wordt berekend, stemt overeen met het gemiddeld aantal dagen na de vervaldag (of het aantal dagen binnen de krediettermijn) voor elke onderneming afzonderlijk.

De betalingservaringen die wij op regelmatige basis via het Dun-Trade Programma van onafhankelijke bedrijven ontvangen, vormen de basis van de D&B Betalingsscore.

De Dun & Bradstreet datacloud bevat 3 miljoen betaalervaringen in Nederland en 2 miljoen in België. Elke dag worden duizenden actuele betalingservaringen aan de datacloud toegevoegd. Zij zijn een objectieve afspiegeling van het bedrijfsleven.

Voor iedere onderneming wordt de D&B Betalingsscore berekend om de meest recente informatie over het betalingsgedrag weer te geven. In aanvulling hierop wordt het betalingsgedrag van de branche berekend, zodat het betalingsgedrag van een bedrijf kan worden vergeleken met de normen van de branche over een periode van 24 maanden.

Een plotselinge negatieve trend in het betalingsgedrag kan een indicatie zijn dat de stabiliteit van de onderneming verstoord is. De D&B Betalingsscore is een unieke indicator om deze trends in een oogopslag te herkennen.

Dankzij de D&B Betalingsscore kunt u negatieve trends tijdig herkennen en de nodige preventieve maatregelen nemen om dubieuze vorderingen en cashflow problemen te minimaliseren.

De analyse van duizenden faillissementen in verschillende landen toont een duidelijk verband tussen het risico dat een bedrijf loopt failliet te gaan en de D&B Betalingsscore.

Het gemiddeld risicopeil is het punt waarop, bij een gegeven Betalingsscore, het aantal bedrijven dat failliet gaat gelijk is aan het aantal dat blijft draaien. Doorgaans stemt het gemiddeld risico overeen met een D&B Betalingsscore van 60. Wanneer de score onder de 44 zakt, stijgt het risicopeil aanzienlijk, terwijl een score van meer dan 70 een minimaal risico vertegenwoordigt.

D&B Betalingsscore Betalingsgewoonte
100 anticiperend
90 met korting
80 geregeld
70 vertraagd tot 15
60 vertraagd tot 20
50 vertraagd tot 30
40 vertraagd tot 60
30 vertraagd tot 90
20 vertraagd tot 120

Uitdagingen

Waarmee kunnen wij helpen?

Interesse of vragen?

Wilt u advies over hoe je onze data in kunt zetten voor de doelstellingen van uw bedrijf? Of heb je een vraag? Vul dan het formulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.