Data-as-a-Service: stream real-time bedrijfsdata

Michiel Scheepens
11 juli 2018 - Leestijd 5 minuten

In de huidige tijden moet data binnen no-time beschikbaar én 24/7 correct en compleet zijn. Dat kan relatief gemakkelijk met Data-as-a-Service (DaaS), waarbij je gegevens real-time streamt in je workflows. Met de DaaS-oplossing van Altares – Dun & Bradstreet beschik je in je bedrijfssystemen altijd over geverifieerde, complete en up-to-date data en inzichten over je zakelijke relaties. We zetten 5 praktische toepassingen daarvan op een rij.

werkruimte met werknemers achter desktop scherm

Schatting: van alle CRM-data is 91 procent incompleet en raakt jaarlijks 70 procent vervuild. Niet verwonderlijk, aangezien de businesswereld tegenwoordig met een ongekende snelheid voortbeweegt en verandert.

Vanwege dat duizelingwekkende tempo moet je data binnen no-time beschikbaar en 24/7 correct en compleet zijn. Beslissingen op basis van verkeerde informatie kunnen immers op slag verwoestende gevolgen hebben.

Data-as-a-Service

Dé oplossing voor data over je klanten, leveranciers en prospects: Data-as-a-Service van Dun & Bradstreet (waarvoor Altares als partner in de Benelux opereert). Koppel je ERP of CRM aan ’s werelds grootste commerciële database van Dun & Bradstreet (D&B) en je streamt direct geverifieerde, complete en up-to-date bedrijfsdata en inzichten over je zakelijke relaties in je applicaties. Oftewel: Bedrijfsdata-as-a-Service (BaaS). Zo worden incorrecte gegevens ‘schoongespoeld’, incomplete gegevens aangevuld, bedrijfsprofielen verrijkt én komt informatie direct op de juiste plek terecht.

DaaS: hoe werkt dit?

Via een plug-in wordt je ERP- of CRM-systeem verbonden met de D&B-database. Voor bijna alle systemen is er een plug-in beschikbaar, zodat je meteen aan de slag kunt.

Alle records in je bedrijfsdatabases krijgen vervolgens hun D-U-N-S-nummer toegewezen. Dit 9-cijferige identificatienummer is onmiskenbaar verbonden aan één bedrijfsentiteit. Daardoor kan het zowel binnen je systemen als bij het matchen van jouw database met de D&B-database worden gebruikt als universele referentie voor bedrijfsrecords. Resultaat: één consistent beeld van je zakelijke relaties in al je applicaties.

Nu je databases real-time in verbinding staan met de D&B-database, worden foutieve records voortaan automatisch gecorrigeerd. Naast opgeschoond, wordt je data ook verrijkt. Incomplete profielen worden namelijk aangevuld en extra dataelementen zoals branchecodes en concernstructuren kunnen worden toegevoegd.

5 praktische toepassingen van Data-as-a-Service

‘Completely transformative’, noemt ‘data whisperer’ Scott Taylor van Dun & Bradstreet het concept dat bedrijven data in meerdere workflows tegelijkertijd kunnen streamen – en het dus overal op een consistente manier real-time kunnen gebruiken. “Daardoor wordt het mogelijk om organisatiebreed geheel nieuwe vormen van toegevoegde waarde te creëren”, stelt de master datastrateeg.

Wat zijn dan die nieuwe vormen van toegevoegde waarde? Volgens Taylor zijn dit de 5 belangrijkste toepassingen van real-time data om databases 24/7 compleet, actueel en correct te houden:

1.   Minder handmatige invoer

Dankzij een real-time verbinding met de D&B-database wordt alle overige bedrijfsinformatie in je ERP of CRM automatisch aangevuld na het invoeren van een bedrijfsnaam. Niet alleen hoeven werknemers hierdoor minder zelf te typen, ook wordt de kans op foute gegevens drastisch verlaagd.

Je online registratie- en contactformulieren zijn te koppelen met je interne systemen, die dan weer in verbinding staan met de D&B-database. Gevolg: voert je klant of leverancier bedrijfsgegevens in, dan worden ook die automatisch aangevuld. Daardoor beschik je automatisch over de juiste gegevens, die ook nog eens snel worden ingevuld in je systemen. Bovendien kun je bedrijfsinformatie van aanvragers meteen laten verrijken met aanvullende inzichten.

Kortom: je kunt altijd vertrouwen op data van hoge kwaliteit, die sneller je organisatie doorstroomt én minder manuele input vereist.

2.   Automatisch opschonen van data

Incorrecte of incomplete data leidt vaak tot verkeerde beslissingen en is ‘killing’ voor je efficiëntie. Stream je real-time data uit de D&B-database, dan worden zowel bestaande als nieuw ingevoerde gegevens automatisch gecontroleerd en gecorrigeerd.

3.   Verrijken van data over zakelijke relaties

Is de basisdata van hoge kwaliteit? Dan kun je de database omtoveren tot een waardevolle informatiebron door gegevens te verrijken met extra elementen, zoals branche- en geografische codes, concernstructuren en NAW-gegevens. En dat leidt tot volledig(er)e profielen van je zakelijke relaties.

4.   Extra inzichten met één druk op de knop

Dankzij onze Data-as-a-Service-plug-in integreer je data en inzichten, versnel je tijdrovende bedrijfsprocessen en implementeer je extra functionaliteiten in je bedrijfssystemen. Na één klik heb je bijvoorbeeld verhelderende inzichten uit de D&B-database voor je. Zoals het complete kredietrisicoprofiel van een onderneming. En dankzij de compliance module screen je via één druk op de knop een persoon of bedrijf op alle lijsten ter wereld voor sancties en ‘Politically Exposed Persons’ (PEP).

5.   Beslissingen automatiseren

Op basis van jouw bedrijfsbeleid wordt er een beslisboom opgesteld. Vervolgens kunnen er dankzij de verrijkte gegevens en voorspellende indicatoren van Dun & Bradstreet automatisch (krediet)beslissingen worden genomen. Bijvoorbeeld over het accepteren van nieuwe klanten of leveranciers, of het al dan niet op rekening leveren aan bestaande klanten.

Daardoor wordt de verwerkingstijd met 90 procent gereduceerd, kunnen ook collega’s buiten de financiële afdeling kredietbeslissingen nemen, weten (potentiële) klanten eerder waar ze aan toe zijn en spelen emoties geen rol meer in het besluitvormingsproces.

BaaS over je bedrijfsdata

Door de data over je zakelijke relaties op te schonen en te verrijken, ontdek je groeikansen, mijd je risico’s en bespaar je zowel tijd als kosten. Je kunt namelijk nieuwe markten verkennen, compliant blijven, een 360° blik op je klanten krijgen, slimmer prospecteren, en mogelijkheden voor up- en cross-selling ontdekken. Hoe dat precies werkt, leggen we uit in ons artikel ‘Groei en bespaar door externe bedrijfsdata’.

Er is maar één conclusie mogelijk: met Data-as-a-Service word jij de baas over je bedrijfsdata. En dus over al je bedrijfsprocessen én resultaten!

Interesse gewekt?

Deel via social media

Interesse gewekt?

Vul uw gegevens in of bel ons direct.
We nemen binnen één werkdag contact met u op.
Of bel ons direct
België(afdeling verkoop) +32 (0)2 765 00 21Nederland (afdeling verkoop) +31 (0)10 322 03 04

Whitepaper

Data Detox

Raak je overtollige data kilo’s kwijt

Dirty Data kost bedrijven wereldwijd klauwen met geld. Bovendien lopen zij winst mis doordat ze concurrenten niet kunnen bijbenen die slimmer zijn met data en analytics. Met deze whitepaper stomen we je klaar voor efficient data management.

Pdf van 29 pagina’s, 0,4 MB
Data Detox

Een free trial van één van onze producten? Zo geregeld!

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor