Know Your Supplier: Zo manage je jouw leveranciersrisico’s

Sharomy Autar
21 Juli 2021 - Leestijd 4 minuten

Een nieuwe leverancier selecteren gaat gepaard met het vergelijken van opties en tenders. Daarnaast wil je tijdig jouw leveranciersrisico’s in kaart brengen. In deze blog geven we een concrete, voor iedereen toepasbare oplossing om het Know Your Supplier proces soepel te laten verlopen.

Vliegtuig wordt geladen

Welkom aan boord

Het managen van leveranciers risico’s begint al bij het onboarden van de leverancier. Voor het Know Your Supplier proces heb je een hoop informatie over de nieuwe leverancier nodig. De informatiebehoefte is voor elke organisatie anders. Zo is het voor de ene organisatie misschien afdoende om alleen de juiste contactgegevens te hebben, maar wilt de andere organisatie echt alles over de leverancier weten om verrassingen achteraf te voorkomen. 

Met onze gloednieuwe oplossing Data Blocks met data uit onze D&B Data Cloud kan jij je eigen set aan nodige data creëren voor jouw KYS proces. Je neemt op deze manier alleen de data af die jij nodig hebt. 

Zo zet je data slim in in jouw Know Your Supplier proces

Doordat we een groot scala hebben aan data, helpt Data Blocks niet alleen bij het inschatten van risico’s van nieuwe leveranciers, maar kan de data ook ingezet worden voor andere procurement doeleinden, zoals het nemen van sourcing-beslissingen. We geven je een aantal concrete toepassingen van wat je met de data uit de Data Blocks kan:

  • Leg de UBO-structuur van de organisatie van jouw leverancier bloot met onze UBO data.
  • Maakt de leverancier deel uit van een groep of concern? Dan kan je misschien inkopen met schaalvoordelen. Splits de concernstructuren van jouw leveranciers uit met Data Blocks en tel uit je winst.
  • Kijk naar financiële gezondheid van jouw leverancier. Ontbrekende, verouderde of onjuiste kredietinformatie over de leverancier kan zorgen voor inschattingsfouten die kunnen leiden tot financiële schade. Met Data Blocks ben jij altijd op de hoogte van de financiële status van jouw leverancier. Je kan zelfs op zoek naar een back-up leverancier indien nodig.

Mind your step: Bescherm jouw organisatie 

Data Blocks zijn dus ideaal voor het effectief beheren van leveranciers risico’s. Maar er is meer. Zo kan je de D&B-analyse en voorspellende scores gebruiken om het financiële risico in te schatten en monitoring inzetten om snel te reageren op veranderingen. Zo voorkom je kostbare verstoringen in de toeleveringsketen en bescherm je jouw reputatie. En doordat monitoring een deel van het werk uit handen neemt, kan het compliance team de aandacht richten op complexere, meer risicovolle dossiers. 

Wanneer je gebruik maakt van externe data, is het belangrijk dat deze informatie altijd juist en actueel is. De data uit onze Data Blocks is te integreren in jouw eigen CRM– en ERP-systeem en andere bedrijfsinformatiesystemen. Zo is alle data die je bij ons af neemt altijd automatisch up-to-date. 

Meer weten over deze gloednieuwe innovatieve data oplossing? Lees alles over Data Blocks.

Interesse gewekt?

Deel via social media

Interesse gewekt?

Vul uw gegevens in of bel ons direct.
We nemen binnen één werkdag contact met u op.
Of bel ons direct
België(afdeling verkoop) +32 (0)2 765 00 21Nederland (afdeling verkoop) +31 (0)10 322 03 04

Whitepaper

Data Detox

Raak je overtollige data kilo’s kwijt

Dirty Data kost bedrijven wereldwijd klauwen met geld. Bovendien lopen zij winst mis doordat ze concurrenten niet kunnen bijbenen die slimmer zijn met data en analytics. Met deze whitepaper stomen we je klaar voor efficient data management.

Pdf van 29 pagina’s, 0,4 MB
Data Detox

Een free trial van één van onze producten? Zo geregeld!

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor