Ik wil een belanghebbende (UBO) van een complexe wereldwijde organisatie vaststellen

Misschien is het vaststellen van de uiteindelijke belanghebbende (UBO) wel de grootste uitdaging binnen uw CDD proces. Zeker in deze periode waarin bedrijven de structuur van hun organisatie zodanig proberen in te richten dat hun organisatie er het meeste baat bij heeft. Bijvoorbeeld op het gebied van belastingafdracht.

De belanghebbende

Bijna 70% van de Nederlandse BV’s is via aandelen verbonden met een ander bedrijf in Nederland of internationaal. Meer dan 30% van de Nederlandse BV’s en NV’s hebben een link met het buitenland. De datacloud van Dun & Bradstreet is de meest volledige en betrouwbare bron voor inzicht in de Nederlandse én buitenlandse relaties van je zakenpartners, variërend van kleine onbekende ondernemingen tot de grootste multinationals met duizenden vestigingen.

Informatie van aandeelhouders

Bij Dun & Bradstreet ontwikkelen we steeds nieuwe tools en manieren om de informatie over eigendomsstructuren te achterhalen en je te helpen om de weg naar de uiteindelijke belanghebbende te vinden. Vaker en sneller dan ooit tevoren.

  • Wij verzamelen en beheren aandeelhoudersinformatie in honderden landen. Vervolgens maken we de analyse van deze informatie eenvoudiger door:
  • Visualisatie van eigendomsstructuren
  • De mogelijkheid om zelf aandeelhouders/belanghebbenden toe te voegen aan eigendomsstructuren en te refereren aan eigen informatiebronnen, voor totale transparantie en auditdoeleinden
  • Bij Dun & Bradstreet kun je de volledige gegevens over eigendom, soorten aandeelhouders en percentages opvragen over meer bedrijven in meer landen dan bij elke andere aanbieder van wereldwijde bedrijfsinformatie.
  • Stel ‘ultimate benificial ownership’ (UBO) vast

We weten dat dit proces zeer tijdrovend kan zijn en dat het ingewikkeld is om alle onderlinge relaties tussen bedrijven, mensen en netwerken vast te stellen. Daarom bieden wij analyse- en onderzoekstools waarmee je die relaties en de ‘ultimate benificial ownership’ (UBO) kunt vaststellen, zodat je niet zelf in allerlei verschillende bronnen hoeft te duiken. Dit bespaart je tijd en geld en mogelijk ook het aantal entiteiten dat je moet controleren.

Concernstructuur

Leg de volledige familiestructuur bloot en ontdek tijdig dat er relaties zijn met meerdere onderdelen binnen jouw onderneming of die van jouw relatie.

Conflict of interest

Match jouw relaties met Dun & Bradstreet datacloud om vast te stellen of er mogelijk sprake is van belangenverstrengeling.

Klanten die u voorgingen

ABN AMRO

ABN AMRO biedt retail-, private- en commercialbanking-klanten in Nederland en over de hele wereld een…

Canon

Canon Medical Systems Europe (voorheen bekend als Toshiba Medical Systems) is leverancier van medische systemen.…

Andere mogelijke situaties

Plan een telefoongesprek

Wil je advies over hoe je onze data in kunt zetten voor de doelstellingen van jouw bedrijf? Of heb je interesse in een demonstratie? Maak hiernaast direct een afspraak met één van onze specialisten.