Nederland behoort tot top snelst groeiende bedrijven Europa

Leestijd 5 minuten | Geschreven door Anne de Geus | 9 februari, 2011

Persberichten

Nederland heeft na Duitsland en het Verenigd Koninkrijk de meeste bedrijven in Europe’s 500, een lijst van de snelst groeiende bedrijven in Europa. De eerste Nederlandse organisatie (Jumbo Supermarkten) is te vinden op de tweede plaats. In totaal zijn 32 bedrijven uit ons land vertegenwoordigd in de lijst. Dit blijkt uit een analyse van Europe’s 500 in samenwerking met Dun & Bradstreet naar de snelst groeiende bedrijven in Europa. De uiteindelijke lijst bestaat uit 200 bedrijven en is samengesteld op basis van de absolute en relatieve groei in het aantal werknemers.

De Nederlandse bedrijven in de lijst zijn naast Jumbo Supermarkten onder andere Centric, Vanad Contact Centers, Meltwater, Mediq en Das Rechtsbijstand. Sabine Besselink van Dun & Bradstreet: ‘Opvallend in de lijst zijn de sectoren transport en bouw, beiden hebben de afgelopen jaren flink te lijden gehad onder de economische crisis en veel faillissementen gezien. Toch zijn er een aantal bedrijven in deze branches die het erg goed hebben gedaan. Hetzelfde is terug te zien in bijvoorbeeld de branche ‘biotechnologie en gezondheid’ Organon en ook andere bedrijven hebben het zwaar, maar Mediq staat in de top van snelst groeiende bedrijven.’ In totaal hebben de 200 bedrijven in de lijst ruim 28.500 nieuwe banen gecreëerd tussen 2007 en 2009.

Onderstaand de top 5 landen op basis van aantal bedrijven in de lijst.

1. Verenigd Koninkrijk 29%
2. Duitsland 18%
3. Nederland 16%
4. Portugal 8%
5. Italie 3%

Over Europe’s 500

Sinds 1997 publiceert de organisatie achter Europe’s 500 jaarlijks een lijst van de top snelst groeiende ondernemingen in Europa. Europe’s 500 geeft een indruk van de prestaties van de bedrijven in de verschillende sectoren in Europa. De bedrijven worden niet enkel geprezen om groei in werknemers en omzet, maar ook om initiatieven op het gebied van duurzaamheid en stimulering van de werkgelegenheid. Europe’s 500 vertegenwoordigt meer dan 2.300 bedrijven in Europa. Het doel van de organisatie is de werkgelegenheid en groei van de economie te stimuleren. Partners van het initiatief zijn: Dun & Bradstreet, The Boston Consulting Group, White & Case, Alvasrez & Marsal, Hill & Knowlton, Plenum en Wealth Management. Om te kwalificeren voor de lijst moeten bedrijven gemanaged worden door een ondernemer, zelfstandig zijn en minimaal 50 FTE’s hebben.

Deel via social media

Anne de Geus

Marketing Campaign Officer

Whitepaper

Credit Monitoring

Kansen voor jouw organisatie in beeld

Een kredietcheck bij klantacceptatie is waardevol, maar ook meteen verouderd. Het échte kredietrisico begint eigenlijk juist pas nadat je een klant hebt geaccepteerd. De oplossing: monitor de financiële gezondheid van je klanten real-time.

Pdf van 16 pagina’s, 0,4 MB
Credit Monitoring

Een free trial van één van onze producten? Zo geregeld!

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor