Frankrijk vs. Duitsland: wat zeggen de cijfers?

Leestijd 7 minuten | Geschreven door Sharomy Autar | 15 juni, 2021

Vandaag staan ze voor de zesde keer lijnrecht tegenover elkaar op een groot toernooi: Frankrijk en Duitsland. Beide landen worden zowel in de voetbalwereld, als in de zakenwereld gezien als grootmachten. In de EK-strijd won Duitsland al een aantal keer eerder het kampioenschap. Samen met Spanje zijn zij met 3 gewonnen EK’s op te teller recordhouder. Frankrijk mocht zichzelf al 2 keer eerder Europees kampioen noemen en is daarmee een waardige tegenstander.

Hoe beide landen het gaan doen tijdens dit Europees kampioenschap, laten we over aan de sport-experts. Maar hoe staan Frankrijk en Duitsland er eigenlijk voor als land? Onze data experts doken voor je in de cijfers en presenteren de belangrijkste inzichten.

Frankrijk & Duitsland: strijders op het veld, partners in de EU

Frankrijk heeft de grootste oppervlakte van alle landen in West-Europa. Het grootste buurland en meteen ook de belangrijkste partner voor handel en buitenlands beleid is Duitsland: deze twee stichtende leden van de EU zijn lange tijd de drijvende kracht achter de Europese eenwording geweest. Als we kijken naar de huidige status van beide landen, krijgen beide van ons een Country Risk Rating van DB2c, wat betekent dat beide landen er stabiel voor staan. Onze Risk Rating bestaat uit een schaal van 7 bandbreedtes: DB1 tot en met DB7. Deze 7 delen zijn weer opgeknipt in 4 kwarten (a, b, c en d), waarbij a als best wordt gezien.

country-insight-rating

Frankrijk: Wereldleiders in het bedrijfsleven

Economisch gezien is Frankrijk een welvarend land met een grote industriële basis, aanzienlijke landbouwvoorraden en een hoogopgeleide beroepsbevolking. De productiviteit is naar internationale maatstaven hoog en veel grote Franse bedrijven zijn wereldleiders op hun respectieve markten. De staat speelt een invloedrijke rol in de economie, wat tot uiting komt in uitgebreide openbare diensten, een sterk sociaal vangnet en infrastructuur van wereldklasse.

Duitsland: Het hart van Europa

Duitsland ligt in het centrum van Europa, met toegang tot de Noordzee en de Oostzee, en grenst aan negen andere landen. Als het dichtstbevolkte land – en met de grootste economie – van West-Europa is Duitsland een belangrijk lid van de EU.

Hoewel de dienstensector goed is voor meer dan twee derde van de productie, wordt de economie aangedreven door de exportgerichte verwerkende industrie. Door zijn positie als op één na grootste exporteur van goederen ter wereld is Duitsland kwetsbaar geworden voor schommelingen in de mondiale vraag.

FR-vs-DE

Altares Dun & Bradstreet: jouw datapartner

In een steeds veranderend mondiaal landschap wordt het voor de moderne financiële professional steeds belangrijker om ook het landenrisico in overweging te nemen. Altares Dun & Bradstreet biedt landenrapporten aan met waardevolle informatie over 132 landen over de hele wereld.

Deze rapporten bevatten bijvoorbeeld een Country Risk Rating die aangeeft hoe het land er over het algemeen voor staat, maar bevatten ook uitgebreide economische analyses over de macro economische ontwikkelingen in het land. Met de inzichten uit deze rapporten, ben jij optimaal voorbereid voor een samenwerking met een buitenlandse partij. Meer informatie? Neem contact met ons op.

Deel via social media

Sharomy Autar

Marketing Content Officer

Whitepaper

Credit Monitoring

Kansen voor jouw organisatie in beeld

Een kredietcheck bij klantacceptatie is waardevol, maar ook meteen verouderd. Het échte kredietrisico begint eigenlijk juist pas nadat je een klant hebt geaccepteerd. De oplossing: monitor de financiële gezondheid van je klanten real-time.

Pdf van 16 pagina’s, 0,4 MB
Credit Monitoring

Wil je meer lezen over creditmanagement en compliance?

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Schrijf je nu in!

Ja, ik wil elke maand op de hoogte worden gebracht van trends & ontwikkeling rondom Credit Risk, Compliance, Master Data, Supply Chain en Sales & Marketing.

Je keuze voor