Data as a Service: Zo blijf je de concurrentie voor

Henrica Westhoeve
27 december 2022 - Leestijd 3 minuten

In de huidige snelle en zeer concurrerende bedrijfsomgeving is het belangrijker dan ooit om de concurrentie voor te blijven. We leven in een 24/7-economie, wat betekent dat data hierin mee moet gaan.

Data over je klanten, leveranciers en prospects is als master data cruciaal voor al je bedrijfsprocessen. De gegevens kunnen echter snel verouderen. Zo kunnen bedrijven verhuizen of worden overgenomen en wisselen mensen van baan. Langs alle kanten kunnen er bovendien fouten sluipen in je data, vooral door het samenvoegen van datasets en menselijke fouten bij het invoeren. Dit herstellen kost veel tijd, en ontzettend veel geld. Maar al deze problemen kunnen, hoe utopisch dat misschien klinkt, worden opgelost door gebruik te maken van Data as a Service (DaaS).

In het kort

DaaS is een clouddienst die op verzoek toegang biedt tot real-time gegevens. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om inzichten te verkrijgen, geïnformeerde beslissingen te nemen en bedrijfsgroei te stimuleren. Met DaaS krijg je de gegevens die je nodig hebt, wanneer je ze nodig hebt, zonder dat je de gegevensinfrastructuur hoeft te beheren.

DaaS bij Altares Dun & Bradstreet

Door meer dan 180 jaar ervaring zijn we een goede leverancier van DaaS-oplossingen geworden. We bieden een breed internationaal scala aan gegevensbronnen, met onder andere klantgegevens, financiële gegevens en marktgegevens zoals het marktpotentieel van je bedrijf. Door toegang te krijgen tot deze diverse data sources kan je als bedrijf een uitgebreider beeld krijgen van activiteiten en de markt waarin je opereert, data-invoer automatiseren, waardoor je de concurrentie voor kan blijven.

Naast de concurrentie voorblijven, levert het gebruik van DaaS ook meer tijd op. Zo vertelde bpost dat, door gebruik van onze DaaS-oplossingen, het aantal menselijke interventies bij het screenen van hun (nieuwe) klanten is gereduceerd tot maar 1%. Klanten zoals bpost kunnen zich door deze tijdsbesparingen bezig houden met ingewikkelde cases die persoonlijke aandacht verdienen.

Lees ook: Altares Dun & Bradstreet helpt bpost de veranderende wereld te verbinden

Naast het brede aanbod van gegevensbronnen bieden we ook geavanceerde analysetools en -technieken, zoals machine learning, kunstmatige intelligentie en datavisualisatie. Deze tools kunnen bedrijven helpen waardevolle inzichten uit gegevens te halen en op data gebaseerde beslissingen te nemen.

Dynamische data

Om mee te kunnen gaan met de snelle veranderingen in de huidige economie is het belangrijk dat alles in je bedrijf dynamisch is, zo dus ook je data.

Een ander voordeel van het gebruik van DaaS is de snelheid en flexibiliteit die het biedt. Bij traditionele datamanagementbenaderingen kan het veel tijd kosten om een data-infrastructuur op te zetten en te configureren. Dit kan een grote belemmering zijn om de gegevens te krijgen die je nodig hebt, vooral als je snel beslissingen moet nemen. Met DaaS krijg je vrijwel onmiddellijk toegang tot gegevens, zodat je snel kunt reageren op veranderende omstandigheden. Veranderd de UBO van een bedrijf? Of wordt een bedrijf overgenomen of failliet verklaard? Geen zorgen. Dankzij onze DaaS-oplossingen ben je hier altijd meteen van op de hoogte.

Data as a Serivce biedt ook schaalbaarheid, dus als je bedrijf groeit en gegevensbehoeften veranderen, kun je de DaaS-oplossing eenvoudig op- of afschalen om aan je eigen behoeften te voldoen. Hierdoor kun je de hoge kosten en complexiteit van het beheer van je eigen gegevensinfrastructuur vermijden.

Download de whitepaper: Bedrijfsdata as a Service

Werken in de wolken

Tot slot krijg je een veilige en betrouwbare oplossing voor gegevensbeheer. Met ons DaaS-aanbod worden de gegevens opgeslagen op veilige, cloudgebaseerde servers en wordt regelmatig een back-up gemaakt. Dit kan je helpen het risico van gegevensverlies of -corruptie te vermijden, wat een groot probleem kan zijn voor bedrijven die afhankelijk zijn van gegevens om hun activiteiten aan te sturen.

Lees ook: Data-as-a-Service: stream real-time bedrijfsdata

Kortom, DaaS is een krachtig hulpmiddel waarmee je bedrijf de concurrentie voor kan blijven. Door snelle, flexibele en schaalbare toegang tot gegevens, geavanceerde analysemogelijkheden en een veilige en betrouwbare oplossing voor gegevensbeheer te bieden, kan DaaS jouw bedrijf helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen, nieuwe kansen te identificeren en bedrijfsgroei te stimuleren. Door gebruik van DaaS-oplossingen bespaar je tijd, maak je minder fouten en is je database 24/7 up-to-date om mee te kunnen draaien in een snelveranderende economie.

Interesse gewekt?

Deel via social media

Interesse gewekt?

Vul uw gegevens in of bel ons direct.
We nemen binnen één werkdag contact met u op.
Of bel ons direct
België(afdeling verkoop) +32 (0)2 765 00 21Nederland (afdeling verkoop) +31 (0)10 322 03 04

Whitepaper

Sales & Marketing

Kansen voor jouw organisatie in beeld

Onze producten helpen je om doelgroepen te bepalen en segmenten te creëren voor gepersonaliseerde communicatie en campagnes.

Pdf van 20 pagina’s, 4,8 MB
Hoovers Hero Image

Een free trial van één van onze producten? Zo geregeld!

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor