Het belang van samenwerking tussen systemen voor datagedreven beslissingen

Henrica Westhoeve
1 februari 2024 - Leestijd 3 minuten

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag de dag staan bedrijven voor de uitdaging om effectief en datagedreven te opereren. Het meten van resultaten door verschillende systemen heen blijkt vaak een doolhof te zijn, met obstakels zoals onnauwkeurige dashboards tot gevolg. Deze uitdagingen ontstaan doordat verschillende afdelingen gebruikmaken van diverse systemen, zoals CRM-systemen, boekhoudsystemen en bredere applicaties zoals SAP. Hoe zorg je voor een goede samenwerking tussen al deze systemen?

Collaboration

Diversiteit in systemen en afdelingen

Data stroomt door diverse kanalen en afdelingen, zo vertrouwen marketing en sales vaak op CRM-systemen zoals Salesforce. Tegelijkertijd vertrouwt de financiële afdeling op boekhoudsystemen zoals Exact, terwijl bredere systemen zoals SAP de algehele bedrijfsprocessen beheren. Dit complexe landschap wordt nog ingewikkelder gemaakt door het gebruik van gemiddeld 130 SaaS-applicaties per bedrijf (Statista, 2022).

Bekijk ook: Informatie over alle bedrijven wereldwijd in real-time in je CRM met dataxess

Sommige van deze applicaties integreren naadloos, terwijl andere moeizaam samenwerken. Desondanks is het cruciaal dat deze systemen harmonieus functioneren. En de voordelen hiervan reiken verder dan alleen correcte dashboards en rapporten:

  • Volledig doormeten van marketingcampagnes

Resultaten kunnen worden gemeten vanaf het begin van een marketingcampagne tot na de conversie, waardoor inzicht ontstaat in de volledige customer journey.

  • Uniforme bedrijfsinformatie over afdelingen heen

Zorgen voor eenduidige communicatie tussen verschillende afdelingen, waarbij ze zeker weten dat ze over hetzelfde bedrijf praten.

  • Nauwkeurige facturatie

Altijd factureren aan de juiste vestiging door de juiste gegevens te koppelen.

  • Echt betrouwbare rapporten en dashboards

Creëren van echt betrouwbare rapporten en dashboards, zonder dubbele records en onzekerheden over kloppende data.

De sleutel tot samenwerking: Het D-U-N-S-nummer

De oplossing voor het laten samenwerken van systemen die eigenlijk niet ontworpen zijn om dat te doen, is verrassend eenvoudig: het D-U-N-S-nummer. Een D-U-N-S-nummer fungeert als een unieke code voor elke organisatie wereldwijd, vergelijkbaar met een internationaal KVK/KBO-nummer, maar nog geavanceerder. Door het integreren van het D-U-N-S-nummer in verschillende systemen kunnen bedrijven alle informatie over elkaar heen leggen en met zekerheid zeggen over welke organisatie het gaat.

Met het D-U-N-S-nummer wordt niet alleen de samenwerking tussen systemen mogelijk gemaakt, maar het biedt ook een gestructureerd raamwerk om moeder-dochterstructuren, hoofdvestigingen en filialen van bedrijven gemakkelijk van elkaar te onderscheiden. Deze benadering bevordert niet alleen de efficiëntie van bedrijfsprocessen, maar legt ook de basis voor een betrouwbaar ecosysteem van data waarop bedrijven kunnen vertrouwen.

In een wereld waarin data de drijvende kracht is achter besluitvorming, vormt het D-U-N-S-nummer een essentieel instrument voor bedrijven die streven naar nauwkeurigheid, consistentie en samenhang in hun datagedreven reis. Het overkomt de obstakels van heterogene en niet-samenwerkende systemen en legt de fundering voor een naadloze, geïntegreerde benadering van bedrijfsinformatie.

Interesse gewekt?

Deel via social media

Interesse gewekt?

Vul uw gegevens in of bel ons direct.
We nemen binnen één werkdag contact met u op.
Of bel ons direct
België(afdeling verkoop) +32 (0)2 765 00 21Nederland (afdeling verkoop) +31 (0)10 322 03 04

Whitepaper

Data Detox

Raak je overtollige data kilo’s kwijt

Dirty Data kost bedrijven wereldwijd klauwen met geld. Bovendien lopen zij winst mis doordat ze concurrenten niet kunnen bijbenen die slimmer zijn met data en analytics. Met deze whitepaper stomen we je klaar voor efficient data management.

Pdf van 29 pagina’s, 0,4 MB
Data Detox

Een free trial van één van onze producten? Zo geregeld!

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor