CSR Rapport Altares Dun & Bradstreet 2023

Hoe staan we ervoor op het gebied van ESG?

Henrica Westhoeve
15 december 2023 - Leestijd 3 minuten

We schreven al vaker over hoe ESG steeds belangrijker wordt. Daarop volgde vaak de vraag ‘Wat doet Altares op het gebied van ESG?’.  Omdat we het belangrijk vinden om transparant te zijn hebben we een rapport opgesteld rondom Altares & ESG. In dit rapport kun je lezen welke ESG inspanningen we momenteel leveren en hoe we hierop worden beoordeeld. Wat doen we om onze ethische groei te ondersteunen en op welke punten willen we nog verbeteren.

Hieronder een korte greep uit de initiatieven. Download het gehele rapport hier.

CSR Rapport Altares Dun & Bradstreet 2023

E. Mileu

Om de ecologische voetafdruk van ons bedrijf te verminderen zijn er diverse trainingen georganiseerd om medewerkers bewust te maken van hun eigen voetafdruk. Daarnaast hebben we gekeken naar manieren om onze kantoren duurzamer te maken, afval te verminderen en hebben we ons reisbeleid aangepast om zo reizen met het openbaar vervoer te stimuleren en zo min mogelijk te vliegen.

Lees ook: ESG is het nieuwe maatschappelijk verantwoord ondernemen

S. Sociaal

Werknemers zijn het hart van onze organisatie, daarom zijn er meerdere initiatieven die persoonlijke groei en gelijkheid op de werkvloer stimuleren. Zo is er een diversity afdeling die zich puur focust op het verbeteren en handhaven van diversiteit op de werkvloer en helpen we nieuwe werknemers met een uitgebreid onboardingstraject zodat zij zich meteen welkom voelen. Om er voor te zorgen dat medewerkers ook op lange termijn gestimuleerd worden hebben zij toegang tot een online portaal waar zij cursussen kunnen volgen. Deze cursussen hebben zakelijke thema’s, maar ook thema’s rondom persoonlijke ontwikkeling.

G. Governance

Omdat we ’s werelds grootste zakelijke database hebben beschikken we over veel (privacygevoelige) data. Hierom is data governance een topprioriteit. We voldoen aan hoge standaarden als het gaat om privacy en dataverzameling en dragen een hoge mate van verantwoording om deze data veilig te houden en alleen op een ethisch verantwoorde manier te verzamelen en te verwerken volgens de wet.

Intern zijn er ook meerdere teams die samenwerken om transparantie en veiligheid te waarborgen. Zo is er een Data Protection Officer, Raad van Toezicht en een team toegewijd aan CSR (Corporate Social Responsibility). Het CSR-team organiseert challenges rondom duurzaamheid, en houdt regelmatig inzamelingsacties.

Dit is slechts een kleine samenvatting van alle initiatieven en best practices rondom ESG. Voor een gedetailleerde weergave, meer feiten en initiatieven, kun je het gehele ESG Rapport downloaden.

Interesse gewekt?

Deel via social media

Interesse gewekt?

Vul uw gegevens in of bel ons direct.
We nemen binnen één werkdag contact met u op.
Of bel ons direct
België(afdeling verkoop) +32 (0)2 765 00 21Nederland (afdeling verkoop) +31 (0)10 322 03 04

Whitepaper

Credit Monitoring

Kansen voor jouw organisatie in beeld

Een kredietcheck bij klantacceptatie is waardevol, maar ook meteen verouderd. Het échte kredietrisico begint eigenlijk juist pas nadat je een klant hebt geaccepteerd. De oplossing: monitor de financiële gezondheid van je klanten real-time.

Pdf van 16 pagina’s, 0,4 MB
Credit Monitoring

Een free trial van één van onze producten? Zo geregeld!

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor