Bekaert implementeert als eerste Europese bedrijf de ESG-oplossing van Altares Dun & Bradstreet

Als wereldwijde markt- en technologieleider in de materiaalkunde van staaldraadtransformatie en deklaagtechnologieën, is het Bekaerts’ ambitie om een toonaangevende partner te zijn in het vormgeven van de manier waarop we leven en bewegen, en dat altijd op een veilige, slimme en duurzame manier. Bekaert past zijn expertise ook toe in andere domeinen dan staal om nieuwe oplossingen te ontwikkelen met innovatieve materialen en diensten voor diverse markten, zoals nieuwe mobiliteit, koolstofarme bouw en groene energie.

Bekaert

1880
Actief sinds 1880
27.000
Werknemers
75
Productie locaties

Als bedrijf met een globale scope is het voor ons belangrijk dat we op basis van wereldwijde, betrouwbare data een stabiele oplossing voorhanden hebben om onze leveranciers te classificeren. Ons bestaand technologielandschap wordt aangevuld met de ESG-oplossing van Altares Dun & Bradstreet, waardoor we een risico-indicator kunnen bepalen van elke leverancier en dat is goud waard voor Bekaert.”

Matthew Spencer
Matthew Spencer
Supplier Management & Sustainability

1.    De uitdaging

Kritisch inzicht verwerven in onze bredere toeleveringsketen

Bekaert houdt duurzaamheid hoog in het vaandel. Ze was al goed op weg om de volledige toeleveringsketen duurzamer te maken maar miste nog een uitgebreid overzicht van hun complete leveranciersbestand. Om een helder beeld te krijgen van de risicoclassificatie waarin Bekaerts leveranciers vallen, maakt de technologieleider gebruik van de ESG-oplossing van Altares Dun & Bradstreet.

“Om aan de steeds veranderende regelgeving, de verwachtingen van onze klanten en onze eigen ESG-doeleinden te voldoen, voelden we bij Bekaert de noodzaak om niet enkel de prestaties van onze leveranciers te verbeteren, maar ook een kritisch inzicht te verwerven in onze bredere toeleveringsketen”, aldus Matthew Spencer.

“Hoewel onze leveranciers al onze gedragscode ondertekenen en we intensief screenen op sancties, anti-omkoping en corruptie, ontstond de cruciale vraag: hoe kunnen we met zekerheid weten dat ze hun beloften nakomen overheen de volledige scope van ESG-factoren?”

Play Video

“We zochten naar een oplossing die ons in staat zou stellen te evolueren van data over enkele honderden leveranciers, naar zichtbaarheid over 15.000 leveranciers en uiteindelijk over de complete toeleveringsketen van zo’n tienduizenden bedrijven.

Daarnaast wilden we een breed spectrum van ESG-onderwerpen behandelen. Daarbij was de methodologie voor het selecteren van deze onderwerpen essentieel. Verder zochten we naar een flexibel platform dat we makkelijk konden integreren in onze huidige systemen.

Tot slot was het voor ons belangrijk om te partneren met een wereldwijd leidend bedrijf dat de potentie heeft om zich te blijven ontwikkelen. Uiteindelijk kwamen we terecht bij de ESG-oplossing van Altares Dun & Bradstreet.”

2    De oplossing

Een heldere ESG Ranking Analyse

De ESG Ranking Analyse van Altares Dun & Bradstreet geeft in één oogopslag een compleet overzicht van de ESG-risico's van derden, zoals leveranciers, klanten of partners, uitgesplitst per thema en in vergelijking met het gemiddelde van de sector. Dankzij deze oplossing weet je zeker dat je zakendoet met organisaties die goed scoren op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur, wat helpt om kostbare risico’s te vermijden en de winst te vergroten. Bekaert is de eerste Europese klant voor Altares Dun & Bradstreet die met de ESG-oplossing aan de slag gaat.

Matthew: “De belangrijkste functie die we gebruiken binnen de ESG-oplossing van Altares Dun & Bradstreet, is de totaalscore voor het ESG-risico. Dankzij hun ESG Ranking Analyse ontvangen we één helder cijfer dat we als indicator kunnen gebruiken om de leveranciers te prioritiseren die verdere acties nodig hebben. Bijkomend geeft het systeem ook aan waarom de leverancier in kwestie hoog of laag scoort. Dat staat ons toe om tijdens evaluatiegesprekken met onze leveranciers uit te leggen waarom ze een bepaalde score halen.”

“Eens we het ESG-risico van een leverancier weten, combineren we deze data met onze eigen interne gegevens. Daardoor weten we precies welke impact een bepaalde leverancier heeft op Bekaert. De ESG-oplossing van Altares Dun & Bradstreet is eigenlijk het startpunt van ons complete due dilligence-programma voor leveranciers.”

2015

Actief sinds 2015

5

Gerenomeer

2023

Winnaar Publieksprijs Elektronica

3.    Het resultaat

Versterking door ESG-oplossing

“Ons huidige technologische landschap wordt versterkt met de ESG-oplossing van Altares Dun & Bradstreet, waardoor we voor elke leverancier een risico-indicator kunnen vaststellen. Dit levert waardevolle inzichten op voor Bekaert. ”

“Daarnaast zijn we erg tevreden over hoe de samenwerking verloopt. Altares Dun & Bradstreet heeft wereldwijd een leidende positie wat betreft bedrijfsdata-analyse en heeft enorm veel potentieel om zich de komende jaren nog sterker te positioneren.”

Wat andere klanten zeggen

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor