Kpler zet koers richting financiële stabiliteit en succes met de D&B Credit tool van Altares D&B

Als snelgroeiend data- en analysebedrijf, heeft Kpler de ambitie om één platform te bouwen voor wereldwijde handelsinformatie. Kpler's doel is een wereld waarin individuen en organisaties moeiteloos en direct toegang hebben tot de meest uitgebreide en betrouwbare gegevens en inzichten over grondstoffen, energie, containergoederen en andere cruciale aspecten van de wereldwijde handel.

Al bijna tien jaar zet Kpler de standaard voor data en analyses in de wereldhandel. In slechts drie jaar tijd is het bedrijf indrukwekkend gegroeid, met een vervijfvoudiging in omvang en intussen meer dan 500 medewerkers. Kpler blijft zich inzetten voor het ontwikkelen van toonaangevende producten die prestaties en efficiëntie verbeteren. Deze toewijding is een belangrijke drijfveer achter hun voortdurende expansie.

Kpler

2014
Actief sinds 2014
500
Medewerkers wereldwijd
40%
Jaarlijkse groei

Met Kpler's exponentiële groei van gemiddeld 40% per jaar, werd cashmanagement en financiële voorspelling cruciaal. Daarom zochten we naar een tool om klantendatabases te monitoren en waarschuwingen te ontvangen over trendveranderingen.”

Lavina Leisten
Lavinia Leisten
Senior Accounts Receivables Manager

1.    De uitdaging

Actiever kredietrisico's beheren

“We wilden actiever kredietrisico's bij onze klanten beheren, vooral in complexe sectoren zoals olie en gas”, legt Lavinia uit. “Met Kpler's exponentiële groei van gemiddeld 40% per jaar, werd cashmanagement en financiële voorspelling cruciaal. Daarom zochten we naar een tool om klantendatabases te monitoren en waarschuwingen te ontvangen over trendveranderingen.”

“Daarnaast wilden we een prospectanalyse integreren in ons verkoopproces om financiële compatibiliteit met potentiële klanten te waarborgen. Onze focus lag dus op uitgebreide monitoring van bestaande databases en het starten van prospectbeoordelingen. Uiteindelijk hebben we voor de D&B Credit-tool van Altares Dun & Bradstreet gekozen.”

2    De oplossing

Toegang tot kredietrapporten van meer dan 500 miljoen bedrijven

"Ons hoofddoel was om een eenvoudige en efficiënte oplossing te vinden waarmee we continu ons huidige klantenbestand konden controleren op eventuele veranderingen in financiële gezondheid, terwijl we ook een snelle en gemakkelijk te begrijpen overzicht van potentiële klanten konden bieden."

Leisten zegt: "Het D&B Credit platform van Altares Dun & Bradstreet geeft toegang tot kredietrapporten van meer dan 500 miljoen bedrijven, waardoor organisaties snel en eenvoudig informatie kunnen opvragen. Het platform biedt directe toegang tot bedrijfskredietscores, voorspellende analyses en uitgebreide wereldwijde gegevens. Met handige functies zoals configureerbare waarschuwingen, portfolio-analyse en wereldwijde consistentie in financiële overzichten, stelt de tool bedrijven in staat om vol vertrouwen beslissingen te nemen en hun wereldwijde portfolio effectief te beheren.”

2015

Actief sinds 2015

5

Gerenomeer

2023

Winnaar Publieksprijs Elektronica

3.    Het resultaat

Direct anticiperen bij een verhoogd financieel risico

“Onze situatie is op twee gebieden aanzienlijk verbeterd: zowel bij onze bestaande klanten als bij onze prospects. Dankzij de dagelijkse proactieve e-mails van Altares Dun & Bradstreet over klanten met een verhoogd financieel risico, kunnen we direct actie ondernemen, zelfs bij faillissementen die anders mogelijk onopgemerkt zouden blijven.”

“Bovendien kunnen we ons verkoopteam proactief adviseren en waarschuwen voor mogelijke financiële problemen bij bestaande klanten, vooral in de maritieme sector. Zo voorkomen we dat we onbewust onze samenwerking voortzetten, gezien veel van onze contracten automatisch verlengen. Deze proactieve monitoring heeft onze accountmanagers enorm geholpen.”

“Verder zijn we sinds de overname van onze maritieme tak ook actief bezig met het monitoren van de financiële gezondheid van potentiële klanten. In 95% van de gevallen kunnen we uitgebreide feedback geven voordat het contract wordt ondertekend, wat het risico voor Kpler aanzienlijk vermindert. Dit was een jaar geleden nog niet mogelijk.”

De Toekomst

“In de huidige samenwerking zie ik een veelbelovende toekomst. Ik ben zeer tevreden met het product van Altares Dun & Bradstreet en ben van plan het zo lang mogelijk te blijven gebruiken. Mijn wens is om de oplossing zelfs uit te breiden en te integreren in ons verkoopproces. Hoewel dit nog niet is gerealiseerd, staat het op onze wensenlijst voor 2024 of 2025. Momenteel hebben we andere prioriteitsprojecten lopen, maar de creditmanagementtool staat zeker hoog op mijn lijstje.”

"In drie woorden samengevat, is onze samenwerking behulpzaam, contributief en efficiënt. Ik vertrouw volledig op het leiderschap en de diensten van Altares Dun & Bradstreet en ben zeer tevreden over onze samenwerking. De klantenservice is snel, is nauwkeurig, uitgebreid en behulpzaam. Altares positioneert zichzelf werkelijk als een waardevolle partner.”

Wat andere klanten zeggen

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor